Työnohjaus

Mitä työnohjaus on?

Työnohjauksen tavoite on tutkia ja kehittää osallistujien omaa työtä, työyhteisöä, ammattirooleja ja jaksamista. Työnohjauskeskusteluissa tehdään huomioita työn arkitodellisuudesta, jäsennetään kokemuksia ja etsitään ratkaisuja oman työn haasteisiin. Työnohjaus on luottamuksellista vuorovaikutusta, ja se auttaa jaksamaan työssä.

Työnohjaukseen voi osallistua koko työyhteisö, ryhmä tai yksittäinen työntekijä. Työnohjauksesta tehdään sopimus, ja yleisimmin ohjaus toteutetaan 1,5 tunnin tapaamisina kolmen-neljän viikon välein. Työnohjauksen alussa keskustellaan ohjauksen tavoitteista ja prosessin aikana ja päätteeksi arvioidaan ohjauksen vaikutuksia työhyvinvointiin.

Työtapani työnohjaajana

Työnohjauksessa pysähdytään asiakkaan työn kysymysten äärelle tutkimaan, purkamaan kokemuksia ja kuormia sekä parhaimmillaan oivaltamaan uutta. Työnohjaajana pyrin esittämään hyviä kysymyksiä, kuuntelemaan arvostavasti ohjattavien ajatuksia ja kokemuksia sekä luomaan rakenteita, joiden avulla asioista päästään puhumaan rakentavassa ilmapiirissä. Työskentely lähtee ohjattavien tarpeista, työmuotoina keskustelu ja toiminnalliset työmuodot asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Työhuoneeni sijaitsee Jyväskylässä Löylykadulla, ja tila on rauhallinen ja viihtyisä. Työnohjaus on mahdollista toteuttaa myös asiakkaan tiloissa.

OTA YHTEYTTÄ >

 

Yhteistyökumppaneita

Leena Aijasaho

Hannele Natri-Mäkelä

Kaskipolku/Marja Kaskisaari

Lisätietoa

Lisätietoja työnohjauksesta Suomen työnohjaajien sivuilta
www.suomentyonohjaajat.fi

tyonohjaajat_logo

Comments are closed.