Palvelut kouluille

Kaksi kysymystä vanhempainiltoihin

Tästä voi ladata Kaksi kysymystä vanhempainiltoihin: kuva- ja kysymysdiat (pdf-muodossa), joiden avulla vanhempainillan voi aloittaa ryhmissä keskustellen. Kysymykset ovat Puheen vuoro -materiaalista.

Puheen vuoro – Kysymysmateriaali ja keskustelunkäynnistäjä kodin ja koulun yhteistyöhön

Millainen menetelmä Puheen vuoro on?

Puheen vuoro yhteistoiminnallinen menetelmä ala- ja yläkoulujen vanhempainiltoihin. Sen perustana on pohtimiseen ja oivaltamiseen ohjaavat kysymyskortit. Menetelmä on kehitetty koulujen työkaluksi tilanteisiin, joissa halutaan rohkaista vanhempia keskustelemaan erilaisista koulun toimintaan ja vanhemmuuteen liittyvistä kokemuksista.

Tutustu materiaalipakettiin >

Materiaalin kysymyksiä voi hyödyntää monipuolisesti koulun toiminnassa, esim. huoltajille suunnatuissa kyselyissä tähän tapaan.


Puheen vuoro –käyttökoulutus kouluille

Puheen vuoro on helppokäyttöinen, ja materiaalipaketti sekä kotisivut sisältävät ohjeistuksen sen käyttöön. Puheen vuorosta on myös mahdollista järjestää käyttökoulutusta. Koulutus antaa uusia ideoita kodin ja koulun yhteistyön kehittämiseen ja esittelee uuden menetelmän aktivoida vanhempien välistä vertaiskeskustelua. Käyttökoulutuksen yhteydessä materiaaleja voi hankkia yhteistyöhintaan.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous Puheen vuoro –koulutuksesta ja materiaalipaketeista >


Puheen vuoro –vanhempainilta

Puheen vuoro –materiaalin avulla voidaan toteuttaa yhteistoiminnallinen ja keskusteleva vanhempainilta. Vanhempainilta on helppo toteuttaa koulun omin voimin Puheen vuoro -materiaalin ja kotisivuilla olevien ohjeiden avulla. Propeliasta voi myös kysyä alustajaa yhteistoiminnallisen vanhempainillan ohjaajaksi.

Apua vanhempainillan toteutukseen löytyy täältä >

Comments are closed.