Esittely

Riikka Pohjola

Olen jyväskyläläinen työnohjaaja ja kouluttaja. Ammatilliset juureni ovat opetus- ja esimiestehtävissä, ja minulla on 15 vuoden työkokemus kuntatyöstä. Olen valmistunut työnohjaajaksi Jyväskylän yliopiston Täydennyskoulutuskeskuksesta v. 2007 ja minulla on oma työnohjausyritys. Ammatillisena lisäkoulutuksena olen suorittanut työnohjauksen syventävät opinnot ja kouluttajakoulutuksen sekä lisäopintoja psykologiasta ja liiketoimintaosaamisesta.

Työskentelen tällä hetkellä työnohjaajana monien työyhteisöjen, ryhmien ja yksilöiden kanssa mm. opetus- ja kasvatusalalta, sosiaali- ja terveyspalveluista sekä esimiestyön parista. Olen toiminut myös koulutustyönohjaajana alaa opiskeleville. Olen suunnitellut ja toteuttanut erilaisia keskustelullisia menetelmiä ja yhteisöllisiä materiaaleja, ja niiden pohjalta ohjaan erilaisia teemakoulutuksia ja työpajoja.

Perustuksiani ty√∂nohjaajana ja kouluttajana ovat aito kiinnostus ty√∂t√§ tekeviin ihmisiin ja ty√∂n ilmi√∂ihin. Ty√∂tapani on keskusteleva, kuunteleva ja kysyv√§ ty√∂tapa, ja ihmisen√§ arvioin olevani helposti l√§hestytt√§v√§ ja k√§yt√§nn√∂llinen. Asiakkaan tarpeiden mukaan tuon ohjauksiin erilaisia j√§sennyksi√§ ja toiminnallisia rakenteita, joiden avulla omaa ty√∂t√§ voi tutkia ja oivaltaa uutta. Ty√∂nohjauksen sis√§lt√∂ suunnitellaan aina yhteisty√∂ss√§ asiakkaan kanssa ja ty√∂nohjaajana teen parhaani, ett√§ osaamiseni ja kokemukseni olisi ohjattavien¬†k√§yt√∂ss√§.¬†Ty√∂nohjauksen asiakkaani ovat kertoneet minun olevan mm. “lempe√§n j√§m√§kk√§”, “kuunteleva ja tasapuolisesti ihmisi√§ aktivoiva” sek√§ “hyvi√§ kysymyksi√§ kysyv√§”.

Työnohjauksen ja kouluttamisen käyttöteoriani perustuu oppijan omaa roolia korostaviin konstruktivistisen, kokemuksellisen ja tutkivan oppimisen teorioihin sekä ilmiöiden välisiä vaikutussuhteita tutkivaan systeemiteoriaan. Yhteisödynaamiset teoriat ovat myös tärkeitä ryhmien toiminnan tutkimisessa.

Olen Suomen työnohjaajat ry:n (STOry) jäsen.

Asiakaspalautteita työnohjauksistani voit lukea tästä.

Comments are closed.