blogikirjoitukset

Seuraavana Toijala

Otsikko liittyy kirjoittamiseen. Ostin aikoinani lipun työnohjauksen jatko-opintoihin Metanoia Instituutin junaan, ja viimeisen puolivuotisen olen matkannut lopputyön vuoristoissa ja tunneleissa. Välillä olen puksuttanut matkaa metaforateorioiden tahtiin, välillä ottanut tanssiotteita metaforan tehtävistä kielessä, erityisesti työnohjauspuheessa: Miten metaforan avulla voi tutkia merkityksiä? Synnyttää ammatillisia oivalluksia? Lopputyötä kirjoittaessa olen myös herkistynyt kuuntelemaan puheen metaforisia ilmauksia ja niiden runsaus on yllättänyt minut. Lämmin kiitos kiinnostavasti puhuville, avuliaille asiakkailleni myönteisestä suhtautumisesta kirjoitusurakkaani. Heiltä olen oppinut, että työ voi olla munankuorilla kävelyä, että uusien tehtävien edessä voi kokea vauvan päälaen pehmeyttä ja että asiakaan kanssa saa tanssia soidintanssia.

Tänään klo 12.15 tallensin tiedostoni toistaiseksi viimeistä kertaa. Mikään ajatuskulku ei kai koskaan tule perille, välipysäkeille vain. Joten on osattava hypätä kyydistä ja nauttia maisemasta. Kunnes seuraava juna taas kutsuu.

Lopputyöni (Käsitteiden kättelyjä sanomisen silloilla – Metaforat työnohjauspuheessa) on luettavissa kotisivuiltani Kirjoituksia –välilehdeltä.

Monday
10
February 2014
This entry was posted in blogikirjoitukset. Bookmark the permalink.

Comments are closed.