blogikirjoitukset

Päivän kysymys: Mitä voi oppia autonavaimelta?

Autonavaimeni on ollut rikki jo puoli vuotta. Kuori on ollut murtunut ja paksusti teipattu, starttaaminen on pitänyt suorittaa suurella varovaisuudella, ettei avain väänny palasiksi. Auton lukitseminen on suoritettu käsikopelolla – tästäkö napista se lukittuu?

Miksen ole korjannut avainta? Minulla on ollut luulo, että avaimen saa uusittua vain merkkiliikkeessä, kalliisti maksamalla ja mukana pitää olla kaikenlaisia hankalia koodeja ja papereita. Olen sitkutellut. Kunnes eilen kävi ilmi, että avaimen korjaaminen vei 10 min ja maksoi 40 € suutarinliikkeessä!

Mitä muita tällaisia virheellisiä, itsestään selvinä pitämiäni asioita on olemassa? Miten niistä saa selkoa, miten ne huomaa? Miten voin auttaa ohjaamiani työyhteisöjä tutkimaan uskomuksiaan niin, että piintyneet toimintatavat saavat tuuletusta. Voisiko tätä oivallusta soveltaa myös ihmissuhteisiin? Olemmeko lukinneet oletuksia läheistemme tai työkaveriemme ajatuksista sen sijaan, että otamme asioita puheeksi?

Wednesday
14
November 2012
This entry was posted in blogikirjoitukset. Bookmark the permalink.

Comments are closed.